Förlovning!

Jag och John firar två år tillsammans idag, och inatt efter tolvslaget förlovade vi oss!


Update

Det här har varit en sådan dag då jag faktiskt hunnit med en hel del nödvändiga saker. Trista saker kanske, men de behövde göras. Jag har varit på sista juridikföreläsningen, så nu återstår bara ett seminarium på måndag och tentan nästa fredag. Det ska bli så skönt att få vara ledig några dagar! Jag är medveten om att mitt schema är jätteslappt för det mesta, but I like it that way ;)

Efter föreläsningen promenerade jag hem i ilfart - man får ingen vidare lust att gå runt och strosa när det är så förbannat kallt. Väl hemma tvättade jag tre maskiner tvätt, åt lunch och sedan städade jag lägenheten medan John var på föreläsning. Nu tänkte jag koka en kopp te och se om det finns något ätbart här i lägenheten... Att gå och handla vore kanske en bra idé? Japp, det får nog bli en tripp till Hemköp.

Sometimes, even Ryd is beautiful

Den här bilden tog jag på väg hem från universitetet, vid tolvtiden idag. Den är tagen bakom vårt hus. Se, till och med Ryd är fint på sina håll ;)

 

 

"Det kan vara fint här, om man tar bilden från en sådan vinkel att man bara ser en viss sak..." - John

En röd ros

Efter att jag skrev det förra inlägget blev det tyvärr inte mycket pluggande. Jag drack te och åt lunch i form av havregrynsgröt, och sedan blev jag akuttrött och somnade. Några timmar senare väckte John mig och sade att han skulle gå och köpa mat till oss (vi hade bestämt att vi skulle dela på en pizza), och när han kom tillbaka hade han inte bara med sig mat, utan en röd ros också. Hur gulligt var inte det? Jag blev minst sagt överraskad också... ♥

Kvällen har tillbringats i soffan framför ett par avsnitt av Vetenskapens Värld, och så har vi ätit jordgubbstårta. Det blev alltså lite firande trots allt. Imorgon ska vi försöka stiga upp tidigt, John och jag. Vi behöver plugga båda två, så det vore bra om vi orkade oss upp före tio för en gångs skull ;)

Godnatt!

Vi har ingen vas så det fick duga med ett glas...


Valentine's Day

Det där med att hålla sig vaken gick inget vidare... när mitt mobilalarm ringde tog jag mobilen, stängde av alarmet, och somnade med den i handen. Fail. Som tur var sov jag bara i 24 minuter innan jag vaknade igen (något panikslagen) så jag hann i tid till föreläsningen ändå.

Så, det är alltså Alla Hjärtans Dag idag. I Liverpool kunde man inte undgå att märka det, så mycket Valentine's Day-prylar som fanns överallt, men här skulle det nog kunna gå att missa. Här har vi inget firande planerat - det är först om en vecka vi slår på stort ;)

Nu ska jag göra något väldigt spännande, nämligen betala räkningar, och efter det blir det att sätta sig med Civilrätt-boken och överstrykningspennan igen. Hoppas jag kan hålla studiemotivationen vid liv ett par timmar till!


Söndag igen

Igår kväll såg vi, som sagt, The Town, men tror ni inte jag somnade halvvägs in i filmen? Jodå, det var precis vad jag gjorde. Nödvändigt för killarna att vänta på mig när jag ändå bara somnar... I fredags kväll lyckades jag dock hålla mig vaken genom hela filmen, och då såg vi Black Swan. Den filmen var den bästa jag sett på länge! Riktigt mörk och obehaglig... lite mindfuck... Se den!

Efter att ha sovit i närmare tolv timmar steg jag upp vid kvart i tolv idag. Jag åt frukost framför ett par avsnitt av Unga Mödrar Danmark, gjorde mig i ordning, tittade på x antal youtube-filmer, och sedan gjorde jag något storslaget - jag läste hela 30 sidor i Civilrätt-boken. Det tyckte jag var starkt gjort av mig, haha! Nej men tentan närmar sig, så det var bra att jag pluggade lite.

Jag och mamma beställde lite grejer från e.l.f. idag. För min del blev det en Mineral Infused Face Primer (det blir min tredje), samt ett Mineral 4 Piece Bamboo Brush Set. Jag hoppas verkligen att sakerna kommer redan nu i veckan, fast det händer ju att det tar längre tid än så när de skickas från England.

Jag lagade förresten linssoppa till middag till mig och John, enligt ett recept jag hittade här. Den blev riktigt lyckad faktiskt, så den kan jag rekommendera :)

Nu är det bäst jag går och lägger mig. Jag har en föreläsning vid tio imorgon (well, idag) som jag gärna vill kunna hålla mig vaken på. Godnatt!

It's Saturday, baby!

Det här har varit en härlig dag! Mamma och pappa har varit här och hälsat på och vi har hunnit med en hel del. De kom hit vi halv elva, och så bjöd jag på kaffe och hembakade kärleksmums. Sedan åkte vi in till stan för lite shopping. Jag gick rakt in på The Body Shop och köpte ett rouge som jag har spanat på länge och väl men varit för snål för att köpa. Det blev Baked To Last Blush i färgen 01 Petal och jag har inte testat det en, men jag är säker på att jag kommer att tycka om det - det är så fint!

Mamma köpte skor på Deichmann, och sedan gick vi vidare till Lush där vi köpte varsin schampokaka. För min del blev det en som heter Ultimate Shine och som är vit och glittrig. Jag har läst att den ska vara bra, så det hoppas jag stämmer.

 

Vi traskade in på ett galleri i väntan på John (Galleri Passagen?), men utställningen där var inget vidare, tycker jag. När John väl hade kommit dit gick vi till Ghingis och åt lunchbuffé, och sedan åkte vi hem till Ryd igen. Den främsta anledningen till att mamma och pappa kom hit just idag var att de skulle hjälpa oss att skruva upp ett par hyllor. Vi har haft dem liggandes sedan vi flyttade in, men de har inte blivit av att vi satt upp dem, så det var verkligen på tiden! Dessvärre är väggarna hemskt svåra att skruva i... stenhård betong... men tillslut satt de där de skulle, hyllplanen. Och jag är så nöjd! Dock tror jag att jag ska köpa ett par växter och ställa upp där, för det ser lite kalt ut än så länge, men det får bli nästa projekt...


Nu väntar John och Kristian på mig. Vi ska se The Town, så det är nog bäst jag gör dem sällskap i teverummet nu :)

@ Espresso House

Min dag började med en föreläsning i juridik mellan tio och tolv, och efter den tog jag bussen in till stan. Jag har just köpt något som är så trist att lägga pengar på att jag nästan lät bli, nämligen innetofflor. Very boring indeed. Men nu gör jag något betydligt roligare - jag har just satt mig inne på Espresso House med en stor latte och en saffransnäcka till sällskap :-) Och så tänkte jag vara duktig och läsa lite Civilrätt. Vi får väl se hur det går med den planen...


Graffiti Nails

Hello everyone! Jag lever, men mår inget vidare för tillfället. Jag har så satans ont i nacken att jag knappt vet vad jag ska ta mig till, så mitt humör är inte mycket att hänga i granen. Idag skruvade John bort armstöden från min skrivbordsstol - de har hindrat mig från att sitta bra, så förhoppningsvis kommer nackontet försvinna nu när de är borta!

 

Något jag kan passa på att nämna är att jag är måttligt imponerad av Isadoras Graffiti Nails-lack. Det ser snarare ut som svarta fläckar än som graffiti, men om man grundar med en stark färg tycker jag ändå att effekten blir helt ok. När jag var hemma i Vaggeryd testade jag att använda det över det gröna Mavala-lacket som jag skrev om för ett tag sedan, och det såg rent ut sagt förjävligt ut! Jag och mamma fick ett sånt himla skrattanfall när vi såg det... Men när jag grundade med ett illrött blev det desto bättre. Dock skulle jag aldrig köpa om graffiti-lacket. Det är överhypat helt enkelt.

 

Jag vet att en suddig webcam-bild inte är det bästa, men ungefär så ser det ut :)

 

Nähä, nu är det bäst att jag gör något annat med min tid. Hej så länge!


På väg hemåt

Efter en vecka i Vaggeryd sitter jag nu på bussen hem till Linköping igen. Det ska bli skönt att komma hem och få träffa John igen :) Frågan är bara hur det ser ut i lägenheten nu när jag inte varit där och städat? Jag gissar på bombnedslag...

RSS 2.0