Inga veckor kvar

Imorgon är det äntligen dags för mig och John att bege oss mot Linköping. Jag tycker verkligen om Östergötland; det är generellt finare än Småland, tycker jag. Jag har varit nervös precis hela helgen, eller förväntansfull kanske beskriver det bättre. Jag har längtat så länge efter det här!

Den här söndagen har dock varit den tristaste dagen på jag vet inte hur länge. Den började bra med ett gäng Seinfeld-avsnitt, men sedan gick det bara utför. Jag har packat, packat, och packat lite till. Flyttförberedelser är inte roligt alltså.

Klockan 13.15 - 15.00 imorgon har jag upprop. Politices kandidatprogrammet, here I come!

Två veckor kvar

Nu är det inte länge kvar - om två veckor flyttar jag och John in i vår nya lägenhet! Det ska bli så skönt! Det är en tvåa i Ryd, och kommer förhoppningsvis passa oss alldeles perfekt. Jag har aldrig varit i just den lägenheten, men jag har varit i hus som är nästintill identiska, så där väntar nog inga större överraskningar.

Efter att ha trängts i ett litet rum i Liverpool i ett års tid, och delat både kök och badrum med andra, känns de flesta svenska bostäder som palats, haha! Jag är så glad över att slippa dela badrum med andra att jag säkert kommer kunna ignorera både små och stora skavanker, om sådana skulle finnas. Det blir bra, det här!

20årsfirandet

Det känns så jävla skönt att äntligen vara 20! Jag hade längtat efter den födelsedagen ett bra tag kan jag säga...

Torsdagen den 5 augusti åkte jag in till Jönköping för att träffa Kalle vid femtiden. Vi satte oss vid vättern och drack lite vin i solskenet. Varmt och skönt var det långt in på kvällen, och regnet höll sig som tur var borta. Ett par timmar senare traskade vi bort till Lakatos där Sabina, Mirela och Anna väntade, och en stund senare gick vi alla vidare till Bongo. Thirsty Thursday var det där, och vi hann dit medan det var happy hour så vi passade på att köpa ett gäng drinkar så fort vi kom dit, som sedan fick räcka resten av kvällen. Alkohol är verkligen löjligt dyrt här i Sverige, så happy hour är  den fattige studentens bäste festpolare, haha! Vi satt och snackade i flera timmar, vi fem, och vid tolvslaget skålade vi för mig. Det var en toppenkväll!

Kalle, Anna och jag


Mirela och Sabina (bilderna är Mirelas)

Fredagen den 6 augusti (min födelsedag):
Natten och morgonen var däremot inte alls lika rolig. Jag och Kalle köpte varsin korv av en korvgubbe innan vi åkte hem, och det skulle minsann straffa sig. När jag kom hem mådde jag bara bra, så jag trodde kusten var klar när jag gick och lade mig vid två. Men icke! Några timmar senare vaknade jag och mådde allt annat än bra. Kombinationen bakfylla och matförgiftning var då ingen höjdare.

Jag tillbringade mestadelen av min födelsedag alldeles utslagen i soffan. Som man bäddar får man ligga... Men framåt kvällen började jag som tur var må bättre. Vid sjutiden kom min underbare pojkvän hit, och så firades jag av honom, mamma, pappa och lillebror med presenter och tårta. Mycket trevligt!

Lördagen den 7 augusti var det dags för min lilla 20årsfest. Mormor, morfar och farmor kom hit klockan 18, och så fort de kom innanför dörren serverade vi välkomstdrinkar i form av White Russians. Sedan öppnadde jag ytterligare några paket, och efter det åt vi middag; mamma hade lagat en massa goda smårätter.

Jag fick allt på önskelistan och lite till, så jag är hur nöjd som helst. En massa saker till lägenheten, pengar, och studentmåstet nummer ett i Linköping: en cykel. Jag har världens skönaste familj!

Nattliga funderingar

Jag sitter uppe alldeles för sent om nätterna och ligger kvar i sängen alldeles för länge om dagarna. För det mesta gör jag ungefär ingenting; datorn och teven är mina bästa vänner just nu. Ibland händer det att jag bakar något, och det är ungefär så produktiv jag blir nu för tiden. Livet här hemma i Vaggeryd är lika rafflande som det låter.

För ett par dagar sedan "upptäckte" jag att några tjejer som gick i samma årskurs som jag i grundskolan har fått barn. Känner dem gör jag inte, men jag känner till dem. Det känns lustigt att folk i min ålder skaffar barn till höger och vänster. Inte för att jag tycker det är speciellt tidigt, utan mest för att det är först nu det börjat hända. Jag har liksom inte vant mig vid det än. Och ännu lustigare känns det när jag hör eller läser att några jämnåriga jag inte sett på länge har gått och blivit mammor. Som med dessa tjejer. I mitt huvud är de nämligen fortfarande de där fjortonåriga tjejerna med sönderplockade bryn och för mycket kajal, som stod och smygrökte utanför skolan på rasterna. Nu är de mammor som bor med pappor och barn i lägenheter och hus de betalar för själva.

Plötsligt känner jag mig väldigt ung. Själv har jag bara mig själv att ta ansvar för; jag ska med säkerhet plugga i minst tre år till, och det dröjer nog längre än så innan jag själv vadar knähögt i blöjor och nappflaskor. Jag ser fram emot den tiden, men än så länge känns den rätt avlägsen. Men vad gör det? Innan man vet ordet av är ungdomen ett minne blott, och då lär man uppskatta de där åren då man kunde ägna sig helt åt sig själv. Jag får väl hoppas att det blir så i alla fall ;)

One has to start somewhere

Sådärja! Nu har jag suttit och pillat med designen ett tag, och känner att jag fått till en blogg jag faktiskt vill skriva i. Och skriva hoppas jag att jag kommer vilja göra framöver. Min tjugonde födelsedag närmar sig med stormsteg - om två dagar är jag inte längre tonåring! Det dröjer heller inte länge innan det är dags för mig att ta mitt pick och pack och flytta upp till Linköping. I can't wait!

Nu är klockan halv fyra - på morgonen - och det är hög tid för mig att krypa ned under täcket. Godnatt!


RSS 2.0