Hemma i Småland

I fredags, efter tentan, åkte jag hem till mamma och pappa. Jag mellanlandade i Jönköping, där jag mötte mamma för lite shopping och fika. Jag fyndade en skjorta och en klänning på Åhléns rea. Tyvärr var Vasas stängt pga hygienutbildning, så det fick bli fika på ett betydligt mindre mysigt café, men de var, som alltid, trevligt ändå.

Det har faktiskt blivit shopping och fika tre dagar i rad nu... inte fel alls! Igår var både jag och mamma och pappa på A6 och gick i butiker, fikade på Espresso House och åt middag på Dragon. På kvällen kollade vi på en gammal favorit med Eddie Izzard - den mannen är fullkomligen briljant!

Idag tvingade jag mig upp tidigt för att vara jag, och så hamnade jag framför TV:n och en mycket intressant dokumentär om hundars genetik. Allvarligt talat, den var faktiskt väldigt intressant. Och efter det spontanåkte jag och mamma till stan igen. Jag hittade äntligen spegeln som jag velat ha ett bra tag nu, på IKEA. I Linköping har den varit slut hur länge som helst, men idag blev den min! Den kommer passa perfekt i vårt vardagsrum :)

Nu är det dags för middag, och sen ska det kollas på kläder online. Nya jul- och nyårsklänningar skulle inte sitta fel...

Lush-samlingen växer ytterligare

Idag kom äntligen sakerna jag och mamma beställde från Lush förra veckan! Vi beställde från den brittiska hemsidan eftersom utbudet är betydligt större där än på den svenska. Dessutom är priserna lägre, och frakten från England kostar konstigt nog nästan precis lika mycket som från Sverige. Här nedan har ni min del av beställningen:

Cynthia Sylvia Stout schampo, Okra balsam och två duschgeléer - Glögg och Narcotic

 

Snowcake tvål och Maple Taffy läppbalsam

Glögg, Snowcake och Maple Taffy är julprodukter och säljs endast på vintern, så gillar jag dem får jag antingen skynda mig att beställa fler eller vänta tills nästa år... the choices one has to make! Haha! Snowcake kan jag förresten redan nu säga att jag älskar; den doftar dessutom precis som min handkräm, Smitten, så de kommer att komplettera varann bra.

Okra och Narcotic är Retro Lush-produkter, dvs produkter de slutat sälja i butik, men som många tycker så mycket om att Lush har valt att börja tillverka dem igen. Narcotic måste för övrigt vara det mest hardcore duschtvålsnamnet nånsin... jag får i alla fall sköna rockstjärnevibbar ;)

Nähä, om jag skulle ta och plugga lite till, så kan jag hoppa in i duschen sen och testa resten av grejerna. Adiós!

Why, oh why?

Varför är det så himla lätt att komma på en massa saker man bara måste göra genast när man egentligen borde plugga för fulla muggar? Sådant som jag verkligen inte har lust att göra när jag har gott om tid (plocka undan, städa, tvätta, se på kassa tv-program, etc.) verkar plötsligt väldigt intressant när skolböckerna ger mig onda ögat. Det är lagen om alltings jävlighet, I tell you.

Jag och mina grabbar

Jag och två små busfrön ♥

 

Idag har jag varit på den sista föreläsningen i Det svenska politiska systemet. Nu är det tre dagar kvar av hårdplugg och sedan är det dags för ännu en tenta. Jag var så slut efter grupparbetet att jag valde att ta lite ledigt, dvs jag har valt att skjuta upp tentapluggandet tills nu. Jag behövde en paus helt enkelt.

 

Efter skolan var jag på Hemköp och handlade middagsmat för de närmaste dagarna, så jag slipper tänka på det imorgon och på torsdag. Det blir att marinera kött ikväll, för imorgon ska vi äta fläskfilé med potatiskroketter och kantarellsås. O ja, mästerkocken är i farten igen!

 

Jag hoppas Hemköp börjar sälja glögg snart, förresten. Jag börjar redan få julstämning, och har köpt både pepparkakor, russin och satsumas, men glögg finns det ingen. Det är bäst att försöka hålla liv i den lilla julstämning jag har... nu för tiden infinner den sig inte lika lätt som när jag var liten. Då jävlar var jag pigg på julfirande; jag var tydligen uppe redan vid fyra, halv fem vissa jular... galet! Kanske borde införa den uppstigningstiden i år igen? Det skulle familjen säkert gilla ;)


Ett försök till en bild

Haha, vilken katastrofdag det här har varit! Jag vaknade vid hav sju, efter alldeles för få timmars sömn, gjorde mig motvilligt i ordning, och tvingade mig ut i vintervädret. Jag hade planerat att cykla till universitetet, men tror ni inte låsjäveln hade frysit igen? Jodå, mitt kodlås var täckt av ett tjockt lager is som inte gick att rubba. Lagom roligt att upptäcka när man har bråttom. Eller ja, jag hade ju inte haft bråttom ifall jag hade kunnat cykla, men när jag istället blev tvungen att gå hann jag inte dit i tid.

 

Jag ville inte klampa in i föreläsningssalen när hag var så sen, så jag satte mig och åt frukost utanför salen istället, och smet in när de hade rast. En timme senare önskade jag att jag hade stannat hemma, för den föreläsningen var den segaste på länge (vilket i och för sig kan ha berott på att jag var trött). Varje minut kändes som en kvart!

 

Efter föreläsningen satt jag och Caroline och diskuterade frågorna inför tentan ett par timmar, och sedan promenerade jag hem igen. Jag var så himla hungrig, så jag gick in och panikköpte mat på Hemköp. För en gångs skull var jag sugen på fisk, och den fisk som gick snabbast att tillaga var fiskpinnar, så det fick bli sådana och pulvermos och remouladsås. Jag kom hem, lagadade till maten snabbt som fan och klämde i mig hela fem fiskpinnar och två portioner mos, haha! Och sen fick jag, inte helt oväntat, paltkoma och däckade i sängen.

 

Vaknade gjorde jag för någon timme sedan, och då kom jag på att jag kanske skulle ta och visa nya koftan. Tror bestämt att någon väntar på att få se den ;) Jag ser alltså trött ut för att jag är trött, but here we go. I love it, och skorna med för den delen, jag har fått många komplimanger för dem... Nu ska jag springa iväg till Hemköp och köpa lite pluggmåsten (energidryck, satsumas, you get the drill). Tentan närmar sig med stormsteg, så det är bara att bita i det sura äpplet och läsa!

 


Den som ändå orkade stiga upp före tolv...

Jag är rätt säker på att det är kylan och mörkret som gjort mig så trött den senaste veckan, och förhoppningsvis vänjer man väl sig snart. Men än har jag inte vant mig. Idag, till exempel, tänkte jag stiga upp tidigt och plugga hela dagen, men den planen gick käpprätt åt skogen! Jag glömde ställa alarmet på mobilen, så jag vaknade inte förrän vid kvart i ett. Jag förstår inte hur man kan sova i över tolv timmar, men det kan jag uppenbarligen.

Jag fixade frukost i form av sådana där baguetter som ska in i ugnen i tio minuter innan de är redo att ätas, och sedan satte jag mig framför datorn med en kopp kaffe och kollade allt jag behövde kolla, plus en massa saker jag inte alls behövde kolla, t ex webteve. Oh well, ibland måste man få göra sånt också.

Vid fyra åkte jag och John och Christer in till stan. Det blev ett besök på Systembolaget först, och sedan skiljdes jag och killarna åt. Temat för morgondagens kravall är "under ytan" och man ska ha på sig antingen en vit eller blå tröja. Typiskt att de lyckats pricka in de två färger jag trivs sämst i... Jag äger knappt något vitt eller blått, så jag sprang runt i butiker ett bra tag och letade efter en passande tröja. Det är så himla svårt att välja något i en färg man har svårt för - precis alla andra plagg framstår som finare. Men det är inte första kravallen man ska bära vitt på, så jag täntke ändå att det var bäst att investera i ett sådant plagg. Då jag är snål och inte har lust att lägga 400 kr på en tröja fick det bli en hyfsat basic en från BikBok. 149 kr gick den på, och den var helt okej för ändamålet. Jag känner på mig att risken för rödvinsspill kommer att vara stor, så den behöver inte vara alltför festlig ;)

Idag fyller lillebror förresten 18 år - grattis David! - så det var synd att jag inte kunde stanna i Vaggeryd någon dag längre och vara med och fira honom. Jag har dock bjudit hit honom och valfri kompis, så jag får se till att fira honom med pompa och ståt då istället, haha!

Nu ska jag lägga mig och sova. Imorgon måste jag förbereda mig inför min och Carolines pluggträff på måndag, så då blir det inget slappande, inte!

Godnatt på er!

Back in da ghetto

Jag var tvungen att stiga upp plågsamt tidigt idag, 06.00, för att hinna till Jönköping i tid. Bussen därifrån gick vid åtta, och vi lämnade Vaggeryd redan vid kvart över sju eftersom väglaget inte var det bästa. Jag kom till stationen, köpte frukost på Pressbyrån, och sedan satte jag mig i den iskalla buss som skulle ta mig till Linköping. Jag tycker det vore lämpligt för Swebus att vrida på elementen nu när det är så förbannat kallt!

Jag kom fram till Linköping kvart i tio, och hade tur som direkt kunde hoppa på en buss hem till Ryd. Väl hemma kröp jag ned bredvid John i sängen och somnade innan jag visste ordet av. Två timmar senare var jag tyvärr tvungen att stiga upp igen, men hade det inte varit för att alarmet ringde och väckte mig hade jag säkert kunnat sova hela dagen - jag är helt galet trött!

Jag gick på en halv föreläsning i Det svenska politiska systemet, men var helt enkelt inte mottaglig för den typen av information idag. Jag var nog för trött helt enkelt. Så jag tog bussen till Tornby istället, och reached an all time low. Jag åt ensam på McDonald's. Inte okej. Det var var bara jag och en massa lastbilschaufförer där, haha! Oh well... Sedan gick jag till Ikanohuset en sväng, köpte en überläcker kofta på Lindex, och sedan traskade jag in på IKEA. Det var lugnt och skönt där mitt på dagen, en torsdag. Jag fick med mig ett par stekpannor därifrån, samt en tvålkopp och två små svarta lådor som jag ska ha ståendes i bokhyllan... the joys of living on your own ;)

Jag och John firar förresten 20 månader tillsammans idag, så vi har försökt ha det lite extra mysigt här hemma. Vi lagade middag tillsammans - fläskfilé, klyftpotatis och ädelostsås - och snart ska vi pressa i oss lite glasstårta också. Jag är så himla glad att jag har honom! ♥

Tillbaka i Vaggeryd

Presentationen gick hur bra som helst, och seminarieledaren hade bara en enda negativ synpunkt på vårt 23 sidor långa arbete, så jag känner mig minst sagt lättad nu! Efter seminariet cyklade jag hem till Ryd, packade väskan, slängde i mig lite mat, och sedan satte jag mig på bussen till resecentrum. En och en halv timme senare steg jag ur en annan buss i Jönköping.

Det blev ett besök på Ica Maxi med mamma innan vi åkte hem till byn, och jag kom på hur skönt det är att ha tillgång till bil när man ska handla mat. Jag har visserligen inte körkort, så det skulle inte spela någon större roll om jag själv hade tillgång till bil, men hade John haft en bil så skulle vi kunna åka och storhandla vi också... Nu får vi istället gå bort till Hemköp och släpa våra tunga matkassar hela vägen hem. Okej, Hemköp ligger typ två minuter bort, men ändå ;)

Nu har både mamma och pappa och katterna gått och lagt sig, så jag sitter ensam uppe i väntan på att lillebror ska komma hem. Den lille lurken fyller 18 i dagarna, så jag har med mig en liten överraskning åt honom. Blir han inte glad så slår jag honom, för jag har släpat med mig paketet ända från Stockholm...

Godnatt på er!

Måndag igen

Hej igen, peeps!

Är det inte typiskt, att när jag har tid har jag inget att skriva, men nu när jag inte har någon tid alls har jag massa jag skulle vilja dela med mig av...

 

I förra inlägget skrev jag till exempel att jag ville visa alla fina Lush-grejer jag hade köpt, och nu har det gått en vecka, och jag har fortfarande inte hunnit. Eller, rättare sagt, jag hann inte i veckan, och nu vill jag inte längre. De små söta serumkakorna och den från början kronformade body butter-kakan är inte så fina längre efter en veckas användning... fan också. Men det är good shit, det ska ni veta ;)

 

I fredags var jag förresten och lunchade med en tjej i klassen, Alexandra. Vi åt varsin stooor pastasallad på Fräcka Frökens Frestelser. Riktigt gott och väldigt trevligt var det, och när vi gör om det ska jag se till att ta lite bilder. Det vore nåt va? Haha!

 

Nu ska jag ta mitt pick och pack och hoppa på cykeln. Jag ska möta gruppen om en halvtimme och förbereda den muntliga presentationen av vårt arbete. Klockan ett är det dags att hålla presentationen, så håll tummarna för mig, snälla ni.

 

Vi hörs sen! :)

 


Visst ser det ut som att de leker att de är i ett fort eller något?
En dricker och de andra håller vakt... ♥

Just det, jag har ju faktiskt en blogg...

Jag har knappt ens haft tid att kolla mina mail den senaste veckan, så fullt upp har jag haft! De flesta dagar har jag stigit upp vid sex, pluggat några timmar, varit i skolan från tio till någon gång på eftermiddagen, kommit hem och somnat för att jag sovit alldeles för lite natten innan, pluggat några timmar till, och sedan somnat igen. Roligare kan man definitivt ha.

Helgen har dock varit jättehärlig, men sömnbristen har jag inte haft tid att åtgärda. Mamma och pappa har varit på besök här i Linköping. De kom hit i fredags och åkte hem igår eftermiddag. Vi hann med en hel del under de dagarna; i fredags kväll åkte vi till IKEA och köpte bland annat en svart Billy-bokhylla till vårt vardagsrum och sedan tog vi oss in till stan för att äta middag. Vi åt riktigt god fläskfilé black and white på Restaurang Plaza (tyvärr höll servicen inte samma klass som maten...). Vi avslutade sedan kvällen på puben Pitcher's med prat och dricka.

I lördags mötte jag mamma och pappa i stan på förmiddagen för lite shopping och fika. Lite shopping blev dock mycket shopping - jag fick bland annat med mig en hel del grejer från Lush som jag tänkte visa sen. När vi sedan gick och fikade på Berget svävade jag på shoppingmoln, haha! Vi tog oss en titt inne i Domkyrkan innan vi åkte vidare. Vi hämtade upp John i Ryd och så begav vi oss ut till Tornby. Vi köpte en del grejer där med, bland annat en tvålkopp med sugpropp som jag letat efter sedan jag flyttade hit... På kvällen återvände vi till Pitcher's. Mycket trevlig kväll!

Igår mötte jag återigen mamma och pappa på stan. (John tycker inte om att stiga upp tidigt, men han hade givetvis också fått följa med om han hade velat.) Vi fikade på Espresso House och kollade i några utav de få butiker som var öppna, och sedan åkte vi hem till mig och John. Vi åt pizza, mamma blekte min utväxt, och pappa och John skruvade upp hyllor i vardagsrummet. Och sedan var det dags för mamma och pappa att åka hem igen. Det var riktigt ledsamt att se dem åka... jag har saknat dem så mycket! Det blir att åka hem till Götafors snart och hälsa på :)

Stockholm

Dagen i Stockholm var hur bra som helst! Kalle kom och mötte mig på Centralstationen, och så gick vi direkt in på Lush - oväntat va? Haha... trots att expiditen gick oss på nerverna lyckades jag få med mig ett ansiktsserum därifrån, så jag var nöjd redan då ;)

 

Nöjdare skulle jag bli; vi kollade igenom utbudet på Weekday, åt frukost på Café La Rose (jag tror det heter så), och sedan följde en shoppingtur på bland annat Topshop och NK. Efter det tog vi bussen till söder där vi lunchade på en kinarestaurang. Sedan åkte vi tillbaka till... ehm... där vi var från början, och tillbringade lite tid inne på Akademibokhandeln och Urban Outfitters. Vi tog oss även en titt på anti-SD-demonstrationen på Sergels Torg på vägen tillbaka till stationen.

 

Jag vet inte var tiden tog vägen... Vi hann inte alls med allt vi ville göra, och jag var ändå där i tio timmar. Tiden går fort när man har roligt! Jag ser verkligen fram emot att han kommer och hälsar på mig här i Linköping - the blondes, reunited again :D

 

Idag fyller Kalle 20, så massa grattis till honom! Jag lovar att fira dig med både pompa och ståt nästa gång vi ses, haha ;)

 









Förberedelser

Nu har jag duschat, strykit kläderna jag ska ha på mig imorgon, skrivit ut extra kopior av tågbiljetterna, sett till att det finns tillräckligt mycket pengar på kontot för att kunna tackla eventuella missöden, och målat naglarna Dark Navy-blå. (Mina stackars naglar har förresten fortfarande inte återhämtat sig efter cykelolyckan då de skadades rejält; de är korta, spruckna och fula. Suck.)

Jag är alltså så redo jag kan bli för morgondagens lilla äventyr. Det ska bli så kul att åka till Stockholm! Kalle, here I come! ;)


Plugg @ Espresso House

Jag har knappt haft någon tid alls att sitta vid datorn de senaste dagarna. I fredags hade vi en liten inflyttningsfest här i lägenheten. Eller, liten och liten, 13 pers i en tvåa är ganska mycket folk. Jag fixade hiskeligt söta jellyshots till hela gänget, och så turades vi om att välja musik. Det blev en mycket lyckad kväll!

Igår tog jag mig in till stan för en fika med the lovely Sabina. Det blev kaffe och paj på Berget, och när de stängde gick vi vidare hem till Sabinas fina lägenhet. Jag kan ju säga som så, att området hon bor i är betydligt finare än Ryd... fast det är ju å andra sidan de allra flesta områden ;)

Nu ska jag skynda mig till bussen. Jag tänkte sätta mig inne på Espresso House och läsa lite i Hundra år av svensk politik. Hej så länge!

Det börjar arta sig

Än saknas hyllor, tavlor och annan dekoration, men nu börjar vårt hem ta form...

 






RSS 2.0