Samlingen växer...

Ja, jag är alldeles Lush-frälst, jag erkänner! Det svider i plånboken, but it makes me so happy...

 

Goth Juice (styling gel)

H'suan Wen Hua (hårinpackning) och Sympathy for the Skin (hudlotion)


Äntligen är tentan avklarad!

Jag tror att tentan gick bra - det kändes som att jag visste vad jag skulle svara, men frågan är om jag visste hur jag skulle svara. Det är alltid svårt att veta vad en ny föreläsare föredrar i svarsväg, tycker jag. Dessutom har det gjort mig lite nervös att anvisningarna på själva provpappret inte stämde överens med anvisningarna i kursinformationen vi fått tidigare. I kursinformationen fanns sidbegränsningar angivna för svaren på båda frågorna, men på provpappret fanns bara sådant för svaret på andra frågan. Det stod ingenting alls om hur många sidor man fick använda för att svara på första frågan, så jag valde att inte begränsa mig. Hoppas jag slipper straffas för det!

 

Livet känns alltid härligt efter att man skrivit en tenta, och idag är inget undantag. Hela eftermiddagen har det känts som att jag har all tid i världen att göra precis vad jag vill! Dock var det jag ville göra att tvätta fyra maskiner tvätt, handla mat, laga mat, byta sängkläder, och ta en powernap. Jag säger ju det: mitt liv är sex, drugs and rock'n'roll! Haha! ;)


Snart dags för första tentan

Yes, idag ska jag skriva min första tenta här i Linköping. Det känns lite tryggt att redan ha skrivit ett antal universitetstentor, men hade det inte varit för medicinen hade jag säkert varit lite nervös ändå; nu när jag äter betablockerare verkar det nästan fysiskt omöjligt att känna av nervositet... jag har svårt att bedöma om det känns bra eller dåligt, men annorlunda känns det utan tvekan.

 

Nu ska jag plugga i en halvtimma till, och sedan blir det att traska bort till universitetet. Jag har aldrig varit i byggnaden förut, men jag vet att den ligger långt bort och vill inte riskera att inte hinna dit, så det är nog bäst att jag går strax efter sju :)

 

Önska mig lycka till, peeps!

 

Just nu, i ett mörkt sovrum

I väntan på soffan

IKEA ringde förra veckan och sade att vår soffa ska komma idag mellan 15 och 21 (- varför begränsa sig?). Tur att jag inte måste vara någon annanstans än här hemma idag då. Hoppas att den faktiskt kommer idag, och att allt är som det ska med den! Det hade inte direkt varit roligt att vänta i tre veckor på en soffa det är något fel på...

 

Ännu en knivskarp webcambild, haha ;)


Jag lyckades förresten väldigt bra med soppan. Själva soppan är gjord främst på broccoli och grönkål, och klicken i mitten är en röra av fetaost, kesella och basilika. Nu går jag runt här och känner mig som en mästerkock...

 


Nytt från e.l.f.

Idag gör jag mitt bästa för att få saker gjorda; jag har redan tvättat två maskiner kläder, hämtat ett paket på posten och handlat mat. Och nu ska jag alldeles strax slänga ihop en soppa till lunch innan jag sätter igång med pluggandet.

Jag känner mig om möjligt ännu mindre stressad inför tentan nu, eftersom jag nyligen lagt märke till att man ska välja att antingen svara på en fråga om Platons Staten eller Hobbes Leviathan - man behöver alltså inte ha koll på båda verken. Skönt!

Innan jag ställer mig vid spisen tänkte jag bara visa er vad som låg i paketet jag fick idag:

Nagellack i färgerna Smoky Brown, Dark Navy, Purple Pleaser, Cranberry och Mango Madness

Primer, läppenna och nagelfil

De är, som ni ser, från e.l.f. - ett oerhört prisvärt och roligt sminkmärke som både jag och mamma fallit för. Sakerna skickas från England, men frakten är inte dyrare än från svenska webshops. Däremot är produkterna väldigt mycket billigare än de allra flesta andra skönhetsprodukter jag sett (ett nagellack t.ex. kostar endast 18.30 kr för en flaska på 10 ml). Sidan hittar ni här. :)

Allt ett studentkök behöver

Den är pytteliten och illgrön - hur kan man inte älska den?


Biljetterna är bokade!

Måndag den 4:e oktober åker jag till hufvudstaden för att hälsa på Kalle. Klockan 09.23 rullar jag in på stationen om allt går enligt planen, och sedan ska vi hinna med en massa kul innan tåget går hem till Linköping igen klockan 19.30.

I'm thinking lots of coffee and even more shopping! Det blir att leva på nudlar pyttipanna från Eldorado i ett par månader framöver om jag ska ha råd med all shopping jag föreställer mig... Nejdå, I'll behave ;)

 


Tunnelbygge på gång

Jag tog en powernap igårkväll, och när jag vaknade och gick ut till gerbilerna igen så hade de hunnit bygga världens tunnelsystem i buren... Snacka om att de inte ligger på latsidan! Och nej, det lilla trähuset håller inte på att mosa den ännu mindre Adolf - huset stod stadigt fastkilat, faktiskt.

 


Det ser roligt ut när spånen börjar vibrera och ett litet huvud ploppar upp från ingenstans:


 

De är så jävla snabba! Vi lät två utav dem springa fritt i vardagsrummet en stund igår, och de for fram hur snabbt som helst över golvet. Det tog sin lilla tid att fånga dem igen kan jag säga...


Jag och The Communist Manifesto

Idag är det pluggdag som gäller. Det borde det i och för sig varit länge nu, men det har ju trots allt dykt upp en del hinder på min väg. Tentan är först på onsdag, så än är det nog ingen fara vad gäller tid, men det kan snabbt ändras om jag skjuter upp det mer...

 

Idag ska jag läsa ut Det Kommunistiska Manifestet. Vi har den svenska versionen på litteraturlistan i Politisk Teori, men den var slutsåld på både Adlibris och Bokus så jag köpte den engelska istället. Det ångrar jag heller inte en sekund att jag gjorde... det är få böcker jag skulle välja att läsa på svenska om valet stod mellan det och engelska.

 

Nu ska jag hälla upp kaffe och ta mig en mazarin! Om en stund ska jag slänga upp fler bilder på vad pälsbollarna haft för sig. Nyhetens behag lägger sig nog inte än på ett tag ;)

 


"You are my Everest..."


Se vilka som flyttat in!

Man kan hinna med en hel del på en lördag om man bara lägger manken till. Idag har vi varit på IKEA och köpt hyllor och sängbord. Och så har vi varit på Djurmagazinet och köpt dessa små liv. Vi tänkte bara köpa två gerbiler, men då hade den tredje i buren blivit lämnad alldeles ensam, och det ville varken personalen eller vi, så vi fick den tredje på köpet.

 

Jag försökte ta några kort på dem, men det var inte det lättaste eftersom de ville springa runt och utforska stället, men här kommer några i alla fall:

 

 

 


Längst till vänster har vi Olof, i mitten Adolf, och den brune heter Ulf


Positiva nyheter!

Med risk för att låta tjatig: dagen började med ett ögonmigränanfall. Det flimrade hej vilt i höger synfält, så jag tog två receptfria migränpiller och väntade ut det onda. Två timmar senare kommer ett nytt migränanfall, nu med flimmer i vänster synfält. Så jag tar två piller till. Vid det här laget hade jag tappat all ork, så jag ringde vårdcentralen igen, och fick överraskande nog komma direkt.

Jag fick träffa en läkare - en riktig powerdoktor - som inte kom med några som helst vaga besked i stil med "avvakta och kom tillbaka ifall det blir värre", utan som direkt tog tag i saken och skrev ut betablockerare. Tack och lov för det! Han såg även till att ta hand om lite andra saker han trodde kunde påverka migränen, så jag är himla nöjd med bemötandet jag fick där.

Nu hoppas jag det blir bättre snabbt; jag är så trött på att vara seg och gnällig, men det är svårt att vara annat när man har konstant migrän. Nu är det dags att börja må bra igen :)


19 months and still going strong

Vi firade månadsdagen med en tur på stan. Det blev en fika på Gyllen och lite shopping. Innan vi fikade gick vi in på Pressbyrån för att köpa varsin tidning, och då slog ögonmigränen till igen! Ena sekunden mådde jag bra, och nästa kändes det som om huvudet skulle falla isär. Som tur var hade jag migränmedicin med mig i väskan, så jag återhämtade mig rätt snabbt.

 

Jag tittade in på Lush och köpte en hudlotion, och sedan gick vi på mössjakt. Jag hittade en slouchy svart modell inne på Carlings, men John har inte lika lätt att hitta mössa - det är inte många som rymmer hans hår, haha! Det börjar bli riktigt kallt här i Linköping och jag tänkte för en gångs skull välja komfort framför frisyr, så kommer inte värmen tillbaka snart åker mössan på redan i veckan ;)

 

Idag på Gyllen


Mina ögon är inte glada

Lördagens ögonmigrän gjorde det svårt att läsa över huvud taget, och igår hann jag inte läsa tillräckligt, så imorse steg jag upp tidigt och satte mig och läste några timmar innan skolan började. Det enda som fanns på schemat idag var ett seminarium i Politisk Teori - det andra av två - så jag behövde endast vara i skolan en timme.

Förberedelserna gick bra, men så fort seminariet drog igång kom flimret i synfältet tillbaka. Det började som en liten prick och växte sig sedan större, likt ringar på vatten, tills det till slut försvann helt. Flimret blinkade likt varningslampor inne i huvudet, och jag kunde inte läsa mina anteckningar. Det är alltid jobbigt att ha ögonmigrän, men måste man prestera i skolan under tiden känns det givetvis ännu värre.

Efter föreläsningen ringde jag vårdcentralen, som sade åt mig att ringa ögonkliniken, som i sin tur sade åt mig att det inte finns något man kan göra åt det. Big whoop. Visserligen finns det väl sällan något att göra åt migrän, men det är inte ofta de kan hjälpa en med något annat heller. De är inte ens villiga att undersöka en om man inte först avvaktar, för att sedan återkomma när det blivit värre.

Det är förresten något som driver mig till vansinne. Om man har, låt oss säga, urinvägsinfektion och kommer dit när det gått så långt att man kissar blod får man höra att man "borde kommit hit innan det blev så här illa". Får man sedan urinvägsinfektion igen och åker till vårdcentralen så fort de första tecknen visar sig säger de istället "sådant här brukar läka ut av sig själv inom ett par dagar, avvakta och kom tillbaka ifall det blir värre". Att vara vården till lags är minsann inte det lättaste!

Lushoholic

Idag vaknade jag upp energifylld för första gången på tre veckor, så jag sminkade mig snabbt som attan, drog upp håret i en tofs och hoppade på bussen ner in till stadskärnan för att hinna dit i god tid innan affärerna stängde. Jag köpte migränmedicin så att jag lätt ska kunna stoppa nästa migränanfall om jag nu inte har turen att slippa det helt. Köpte även ett kosttollskott som John ville ha, och sedan gick vidare till Lush. Det har varit olika expiditer där varje gång jag kommit dit; idag var där en blond tjej som var väldigt trevlig och hjälpsam även hon.

 

Idag var jag på jakt efter en ansiktskräm, och fick testa tre olika som hon rekommenderade. Den jag valde heter Celestial och är "en himmelsk fuktcreme för känslig hy" som doftar svagt av mandel. Jag ska alldeles strax hoppa in i duschen, och är jag kommer ut därifrån ska jag prova den. Jag har blivit grymt imponerad av alla andra produkter jag köpt från Lush, så jag har stora förväntningar på denna. Snacka om att ha blivit Lush-frälst - jag vill köpa hela butiken! Jag ser fram emot när mamma kommer och hälsar på och vi kan gå där och botanisera tillsammans ;)

 


Herman lever och frodas!

 

Det här är vår växt, vår tillandsia. Då vi varken har husdjur eller barn är det växten vi vårdar ömt. Vi kallar den Herman. Ibland får han sola under skrivbordslampan, och då blir han så glad att släpper fram en blomma. Första gången han hade två stycken samtidigt var igår, och det var jag givetvis tvungen att fånga på bild. Min lille Herman börjar bli stor!


Gårdagens mobilskörd

Jag tog 12:an från universitetet ner till stan igår, efter att jag hade lämnat in min hemtenta och gått på föreläsning. Mitt lokalsinne är inte mycket att hänga i granen, så vanligtvis brukar jag åka ända fram till Resecentrum och sedan byta till 3:an för att komma till Stora Torget. Men att behöva ta två olika bussar för att komma några kilometer bort känns lite väl tragiskt även för mig, så jag bestämde mig för att jag minnsann skulle hitta in till stan på egen hand och hoppade av redan vid Länsstyrelsen. De som känner till området vet att det inte är någon vidare bedrift att hitta in till stadskärnan från Länsstyrelsen - man ser Domkyrkan därifrån - men jag kände mig ändå modig som gick där ensam i eftermiddagsregnet och vågade.

 

Okej, så min mobil tar inte de bästa bilder världen skådat, but that's besides the point. Jag tänkte att om jag går vilse kan jag i alla fall visa bilder på var fan det var jag hade hamnat, och så kunde någon förklara för mig hur oerhört nära jag hade kommit mitt mål utan att veta om det. Men som tur var hann jag bara ta en bild innan jag börjde känna igen mig:

 

 

Sedan tog det bara någon minut innan jag var nere vid Bosses Glassbar (det röda ungefär i mitten av bilden nedan, haha!). Som jag har längtat efter den där glassen! Och jag är inte ens någon glassmänniska... men det var tyvärr för kallt för att jag skulle kunna se lockelsen i att äta glass, även om den kommer från Bosses.

 


Väl framme sprang jag runt i en massa butiker, bokade klipptid, väntade på klipptiden och klippte håret. Jag toppade det bara, så det är nog endast det tränade ögat som kommer att kunna uppmärksamma en förändring. I väntan på klipptiden satte jag mig i alla fall på Espresso House. Jag älskar deras cappucino och latte, och säkert en massa andra drycker också, men igår testade jag något som inte var en höjdare, nämligen en cortado. I en cortado är det "lika delar espresso och krämigt ångspunnen mjölk", och det tyckte jag helt enkelt var för lite mjölk. Däremot tänkte jag att en latte säkert hade varit för mycket mjölk i sammanhanget - hälla i mig massa vätska när jag en halvtimme senare kommer vara fast hos frisören? I think not.

 

Nu ska jag göra mig i ordning och åka in till stan hade jag tänkt. Jag ska börja läsa Thomas Hobbes Leviathan, och kan behöva något som höjer humöret en smula för att orka med det. Idag ska jag inte nöja mig med en cortado, utan ösa i mig litervis av latte!

 

Hej så länge!


Det är mycket som ska fixas

Nu när jag fyllt 20 tycker jag det är dags för tonårssömnbehovet att haka på någon annan stackare. Jag tycker inte om förmågan att bara kunna somna om efter att jag vaknat, oavsett hur länge jag sovit eller hur viktigt det är att jag orkar mig upp. Idag hade jag ställt alarmet på 09.00, men tror ni jag orkade gå upp, vakna till och göra något mer produktivt med min tid? Nein!

Jag somnade om, och vaknade tre timmar senare av att telefonen ringde. Jag svarade utan att riktigt fatta vad man förväntas säga när man svarar (nyvaken, ni vet), och blev positivt överraskad när jag förstod att det okända numret tillhörde Liza och inte någon försäljare. Jag har ju haft Lizas nummer, men efter ett antal telefonbyten var det uppenbarligen försvunnet. Hon satt på tåget ner till Småland och undrade om jag möjligen också skulle dit i helgen, men eftersom jag ska stanna här blir det att träffas någon annan gång. Jag tänkte åka upp till Stockholm någon dag och hälsa på både henne och Kalle :)

Jag har i alla fall hunnit med en del idag. Jag och John gick tillsammans till Studentbostäder, som sagt, och killen vi pratade med där ringde nyckelgubbarna och frågade dem när de tänkt pallra sig hit egentligen. Det kom med en massa ursäkter, varav ingen var vettig, men nu lade de tydligen vårt ärende "högst upp i högen" och skulle komma "imorgon eller på måndag, kanske". Åh, imorgon eller på måndag, kanske - gud vilken lättnad! Eller inte. De är nog fjärde gången vi får höra att de ska komma inom ett par dagar. Så vi frågade Studentbostäder vad som händer ifall någon har den förlorade nyckeln, vet att den går till vår lägenhet och bara traskar in och tar saker? Tänker de stå för kostnaderna då? Det ville de ju inte göra, så två tjejer kom förbi ett par timmar senare och satte i ett tillfälligt lås som vi fick alla nycklarna till. En utav dem var även snäll nog att ta reda på ifall Studentbostäder hade någon tredje nyckel till vårt hus, och det hade de, så den får jag låna tills vidare. Då bor vi alltså säkert framöver, och både jag och John kan komma och gå precis som vi vill. Skönt!

Vi hann även med att förtidsrösta och handla mat, samt stryka och hänga upp gardiner i vardagsrummet. Så fort vi hunnit få lite mer ordning här ska jag lägga upp bilder på lägenheten. Det börjar arta sig...

Helt slut

Clue's in the title: jag är helt slut! Jag sov nog inte ens fem timmar i natt; jag gick och lade mig för sent, låg vaken länge, och var tvungen att stiga upp alldeles för tidigt. Jag har läst så många sidor de sista dagarna att jag knappt vet var jag ska göra av all ny information... yup, det är lite information overload på gång i mitt huvud, minst sagt.

Hittills har vi påbörjat två olika kurser på universitetet: Kunskap och kommunikation, och Politisk teori. Seminariet idag gällde Platons Staten, som är ett gäng samlade skrifter som skrevs runt 400 f.Kr. Den är inte speciellt svårläst språkmässigt (översättningen känns väldigt modern och lättförstådd), men däremot tar det en himla tid eftersom Platon tenderade att uttrycka sig lite rörigt.

Imorgon har jag inga schemaladga skolaktiviteter, men det betyder inte att det blir en ledig dag. Nejdå, så roligt ska vi inte ha! Det blir hemstudier imorgon. Hemtentan i Kunskap och kommunikation ska lämnas in på fredag, så det är bara för mig att bita i det sura äpplet imorgon om jag vill ha godkänt. Jag har även tänkt följa med John till Studentbostäder och klaga på att vi fortfarande inte har fått reservnyckeln till vår lägenhet, dvs nyckeln som ska bli min vanliga nyckel. I nuläget delar vi alltså på en nyckel och det börjar gå oss båda på nerverna. Har man bara en nyckel på två personer måste man ta sån hänsyn till varann hela tiden; vem går hemifrån sist? vem kommer hem först? och om den som åker hemifrån sist inte ska hem först så måste vi mötas någon gång under dagen och se till att nyckeln överlämnas till rätt person. Det innebär ett jävla krånglande helt enkelt, och det tycker jag inte att vi ska behöva stå ut med när vi betalar dem över 4000 kr i månaden för att bo här.

Oh well, nu ska jag bara klämma i mig en Gorby's-pirog, sedan är det läggdags. Godnatt!

Nytt från Lush

Efter att ha pluggat 24/7 de sista dagarna och därför lyckats göra en strålande insats på dagens seminarium unnade jag mig en tur till stan och lite shopping. En halsduk från Monki, ett rouge från H&M, två schampokakor och ett balsam från Lush fick följa med hem. Duschgelén på bilden nedan köpte jag förra veckan, och den blev jag jätteimponerad av; den är så dryg att den kommer räcka hur länge som helst, och dessutom doftar den härligt av jasmin.

 

En schampokaka ska tydligen räcka lika länge som tre normalstora flaskor vanligt schampo, så trots att de är ganska dyra tror jag att jag kommer spara pengar i längden på att välja kakan framför flytande schampo. Och sparar jag inte pengar så kommer det i alla fall bli mycket roligare för mig att duscha - jag älskar roliga skönhetsprodukter!

 

Flying Fox duschgelé och Veganese balsam

I burken ligger schampokakan Seanic, och bredvid ligger Squeaky Green


Första tiden i Linköping

Min första tid i Linköping blev inte alls så lyckad som jag hoppades att den skulle bli. Jag råkade ut för en cykeloclycka när jag var på väg hem efter uppropet; en kille cyklade in i mig bakifrån, och jag ramlade och slog mig rätt rejält. Jag bröt som tur var inga ben och slog heller inte ut några tänder, men mina händer blev så uppskrapade att jag knappt kunde använda dem de första dagarna. Och när såren väl började läka åkte jag på en förkylning med tillhörande feber som gjorde mig sängliggande i ett par dagar. Och sedan tog ögonmigränen vid. Suddiga zigzaglinjer i högra synfältet ena dagen, i vänstra andra. Idag är första dagen sedan olyckan då jag faktiskt mått ganska bra. Hoppas det fortsätter i rätt riktning - jag orkar verkligen inte med fler motgångar nu.

Skadorna och febern har alltså hindrat mig från att vara med på en hel del nollningsaktiviteter. Jag har varken orkat fysiskt eller haft någon vidare lust. Men en fulsittning har jag hunnit med, i sann LiU-anda, och den var riktigt trevlig! Klockan kvart i nio ikväll ska jag möta upp min klasskompis Alexandra, och så ska vi gå tillsammans till kvällens evenemang, dvs Kravaletten. Kravaletten är en kravall i Kårallen, och exakt vad det innebär vet jag faktiskt inte, så det ska bli kul att ta reda på :)

Nu tänkte jag ta en powernap innan det är dags att göra sig i ordning och gå. Det finns dock inte så mycket att göra i ordning eftersom vi måste ha på oss våra nolle-tröjor (= ljusrosa t-shirtar i stl XL som dessutom är ganska ofräscha efter nästan två veckors använding utan tvätt - faddrarna har skrivit på dem med spritpenna, och man får inte tvätta dem).

Trevlig kväll på er!

RSS 2.0