Liverpoolplaner

Min lördag försvann lika snabbt som den kom, känns det som. Trots att jag steg upp redan vid halv tio (vilket är tidigt för mig), hann jag knappt göra något av det jag hade planerat. Jag försökte lära mig hur min nya mobil fungerar, lagade ugnspannkaka till middag, däckade i soffan några timmar, och sedan var det kväll. Det är väl i och för sig inte särskilt konstigt att tiden rinner iväg när man sover, men ändå. Jag hade bara tänkt vila lite, så det var något av en besvikelse när jag vaknade tre timmar senare och upptäckte att jag hade somnat... Typiskt mig.

Nu väntar jag på att mamma och pappa ska komma hem; vi hade inget kaffe här hemma, så de promenerade bort till Ica för att köpa det, samt något gott till kaffet. Till mig blir det nog en pistagesnäcka. Apropå sådana så saknade jag verkligen bullar när jag bodde i England - deras version av kanelbullar är gjorda på wienerbrödsdeg. Eller, ja, det är mycket möjligt att de har "riktiga" kanelbullar där med, men de var i alla fall inte lätta att hitta. Kanelwienerbröd var det kanelbullesubstitut som erbjöds i de flesta mataffärer i Liverpool. Och, apropå Liverpool: igår bokade vi äntligen en resa dit! Jag och familjen flyger dit måndagen den 11 april och stannar tills fredagen de 15 april. Det ska bli så himla kul! I can't wait!

Det är jag som går på de gula linjerna, med en blå väska på axeln, för den som undrar ;)

Medan jag letade efter en någorlunda lämplig bild att lägga upp här hann mamma och pappa komma hem, så nu blir det fika!

Mobilblogg

Nu testar jag att skriva ett inlägg från min nya mobil. Hoppas det fungerar!

Härliga fredag!

Clue's in the title - det här har varit en riktigt härlig fredag! Jag och pappa åkte in till Jönköping vid tvåtiden, till A6 mer bestämt, och började med en fika på Gasellen. Sedan gick vi runt i butiker en bra stund; vi betade av A6s mindre tjejiga butiker en efter en... Hur kommer det sig förresten att Gant och Boomerang finns kvar år efter år, trots att det nästan aldrig är någon där inne? Kanske är det för att vinsten är så stor de få gånger de väl säljer några av sina overpriced rags. Jag sitter och kollar på Gants hemsida nu, och en helt vanlig v-ringad t-shirt med Gant-tryck kostar nästan 600 kr. I mean, come on!

När vi var klara på A6 åkte vi vidare till Media Markt, och där köpte jag en ny mobil. Det var på tiden... den jag hade stänger av sig själv lite väl ofta tycker jag. Det blev en svart Sony Ericsson Xperia X8, och jag har inte hunnit testa den än, men det verkar som att den kommer passa mig jättebra. Jag har nyss ändrat mitt abonnemang från Telia Mobil Max 25 till Telia Mobil Max 25 Surf, så att jag ska kunna utnyttja min nya mobils fulla potential ;)

Slutligen begav vi oss till Jungle Thai för att äta middag, och vilken middag det blev. Vi fick varsin liten söt förrätt i väntan på våra varmrätter, och när varmrätterna väl kom blev vi mäkta imponerade! Servitören kom bärandes på två brickor med gjutjärnstallrikar som sprakade likt två enorma tomtebloss. (Inte för att jag någonsin har hört ett enormt tomtebloss spraka, men jag kan tänka mig att det skulle låta ungefär så.) Maten var täckt av ett lock, och när han lyfte på locket såg man att det puttrade som attan där på tallriken... Jag har aldrig varit med om att mat fortfarande kokat efter att den serverats, så det var en upplevelse! Gott var det också. Vi delade på rätterna, 50/50, och båda var jättegoda. Ingen av oss orkade någon efterrätt efter de megaportionerna...

Efter middagen åkte vi hem till Vaggeryd igen, och här har kvällen tillbringats framför tv:n och Mord i sinnet. Det har helt enkelt varit en väldigt bra dag!


Tjejkväll

Vid halv fem tog jag bussen in till Jönköping för att träffa mamma. Jag hittade henne inne på Noa Noa, och sedan gick vi vidare till Accent, Lagerhaus och Indiska. Jag köpte en härligt gul väska för halva reapriset på Accent, och ett sött litet skrivblock och en klänning för halva reapriset på Indiska. Sedan tog vi bilen till A6, där vi sprang runt i fler butiker samt fikade på Espresso House. Jag fortsatte på dagens gula linje och inhandlade ett par gula knästrumpor på Flash, även de för halva reapriset. Jag älskar halva reapriset! Haha!

Något jag tycker ännu mer om är att få saker gratis, vilket jag gjorde på Lindex. Jag är medlem i Lindex kundklubb, och för ett tag sedan fick jag en värdecheck på 50 kr, som jag idag "köpte" två par strumpbyxor för. Jag längtar tills det blir lite varmare så jag kan ha strumpbyxor igen; de jag köpte idag blir jättefina i vår :)

När jag bodde hemma och pluggade i Jönköping brukade jag och mamma ofta gå och fika och shoppa på kvällarna, men nu när jag bor i Linköping blir det lite svårare. Som tur är så är det ju inte så långt hem nu för tiden - det var värre när jag bodde i Liverpool. Men ändå, jag saknar våra spontana tjejkvällar... ♥


Hasse underlättar pluggandet


Nope, den försvann lika fort igen...

Turen alltså. Jag hann knappt skriva om att jag haft en bra dag innan en mindre bra dag hann hit. I och för sig var det bara de första timmarna jag hade otur, resten av dagen har varit fin :)

Det började med att jag kom till universitetet, satte mig i en relativt liten föreläsningssal där alla ser alla och öppnade en Loka som envisades med att spruta ut sitt innehåll all over the place. Ja, precis alla kollade, och jag fick dessutom sitta där i min Loka-pöl i hela 45 minuter och snällt vänta på rasten och en chans att hämta papper.

När rasten väl kom var jag vrålhungrig, så jag gick till Cesam för att köpa mig en kopp kaffe och en lunchmacka. Men icke! Kön var alldeles för lång så jag blev tvungen att köpa något ur en automat ifall jag ville ha något alls, och det ville jag. Så jag stoppade in en tia och tryckte 49 för att få ett sådant där Wasa-knäcke med cream cheese, och vad händer? Just det, det jävla knäckebrödet fastnade! How is that even possible!? Tiden började bli knapp och jag var som sagt väldigt hungrig, så jag stoppade i en tia till och fick alltså köpa två likadana knäckebröd bara för att få ut det första. Gaaah! Vid det här laget var jag rätt sur, kan jag säga.

Efter att ha genomlidit ännu en föreläsningshalva i mina Loka-blöta kläder skyndade jag mig hem för att hinna säga hejdå till John innan det var dags för honom att gå mot universitetet. Väl hemma vände turen. Jag hann dit innan John gick, vilket gjorde mig glad eftersom vi inte kommer att ses den närmaste veckan, och jag hann också både äta och packa utan problem.

Klockan 19.30 rullade bussen in på stationen i Jönköping, där mamma stod och väntade på mig. Vi åkte bil hem till byn och köpte med oss ett par kebabpizzor på vägen. Jag saknar alltid småländsk kebabpizza när jag är någon annanstans... the ones in Linköping are just not the same ;)

Jag borde gått och lagt mig för länge sedan, så det är bäst jag gör det nu innan det blir alldeles för sent. Godnatt!

Snälla tur, stanna ett tag!

Den här har varit en mycket bra dag, kan jag lova. Jag hade inga direkta förväntningar på den eftersom det enda jag visste att jag skulle göra var att gå på föreläsning kl 13-15. Det var först efter föreläsningen det roliga började. Först och främst fick jag reda på att Lush-paketet jag väntat på i över två veckor äntligen hade kommit (John berättade att avin kommit med posten när jag ringde honom efter föreläsningen). Dessutom hade jag fått sms om att mitt bokus-paket fanns att hämta på Preem, så samtliga paket jag väntat på kom alltså idag, vilket är extra passande med tanke på att jag åker hem till Vaggeryd imorgon och därför inte kommer ha möjlighet att hämta paket de närmaste dagarna.

 

Men, bokus-paketet kunde hämtas först efter kl 17, så jag åkte in till stan för att fördriva lite tid. Jag gick runt i butiker en stund, utan att vara på jakt efter något speciellt, och lyckades fynda rejält! Jag hittade äntligen Isadoras Graffiti-lack i svart, som jag letat efter sedan det kom ut. Och inne på Kicks hade de utförsäljning på alla Nivea Beauté-produkter, så där köpte jag en jättefin lila ögonskugga (bilden gör den inte rättvisa), ett ljusrosa nagellack och en olivgrön kajalpenna hur billigt som helst. Jag hittade även ett grönt Mavala-lack, som visst ser grått ut på bilden... Jag är så nöjd!

 

Jag köpte ett par hantlar också, som väger ett kilo styck och som jag tänker träna med här hemma. Och, som ni ser på bilden där nere, så var det den gröna lagboken samt Lissabonfördraget som låg i bokus-paketet.

 

Inte nog med att jag köpt och fått en massa roliga saker idag, allt annat har också flytit på. Jag har t.ex. kommit precis i tid till alla tre bussar jag åkt med idag. Det är helt enkelt kul när saker, små som stora, går som de ska. Jag ska hålla tummarna tills de vitnar för att turen ska stanna kvar ett tag till ;)





Vän av ordning

Sådär ja, nu är jag tillbaka igen. Det här har varit en sådan dag då allt bara flytit på - det är så himla skönt med sådana dagar! De inträffar inte så ofta i mitt liv... Jag tänkte skriva mer om dagen lite senare, men först tänkte jag berätta hur min helg såg ut.

På fredagsmorgonen sjöng jag för John och gav honom födelsedagspresenterna jag nämnde i förra inlägget. Såhär såg de ut... ni kan gissa vilka två jag slog in först va? Haha!


Han fick bland annat David Batras bok Vän av ordning, och den sträckläste jag samma dag.

På lördagen, efter att John hade varit i skolan och skrev sin tenta, åkte vi till stan och åt födelsedagsmiddag på Ghingis, samt köpte med oss lite dricka inför kvällens fest. Eller fest och fest, det var väl snarare en gathering, men några utav hans vänner kom hit i alla fall, och så åt vi både tårta och pizza - inte dumt alls!

I söndags tog vi det bara lugnt här hemma. Det enda jag minns från den dagen är att vi såg de två sista filmerna i Stieg Larsson-trilogin, dvs Flickan som lekte med elden och Luftslottet som sprängdes. Jag hade gärna sett fler filmer om Lisbeth Salander och co., men det lär väl bli lite knepigt...

Igår satt jag mest och tjurade för att jag hade så ont i nacken. Nackont är ett fördärv. Men nu har det som tur är lugnat ner sig lite, så ikväll tänkte jag testa mina nya träningsgrejer :)

Dagen blev bättre...

Vilken härlig dag det här blev! Jag kom in till stan vid fyratiden, och så gick jag runt i butiker i ett par timmar. Jag hittade flera presenter till John, fyra stycken närmare bestämt, som jag är jättenöjd med. Hoppas verkligen han kommer att gilla dem! Slagit in dem har jag också gjort, och jag kan säga som så att jag felbedömde snörmängden en aning. Två paket fick jättemycket krull och de andra två blev näsintill kala, haha! Det syns verkligen att det började bra och slutade mindre bra...

Jag fick också ett par presenter. Jag har varit sugen på en ren och fräsch vardagsdoft ett tag nu, så idag slog jag till och köpte Dreams Unlimited från The Body Shop. Sprang även in på Stadium och köpte en yogamatta som jag snarare tänkt använda till situps och sånt än till yoga. Sportbutiker är de tråkigaste jag vet, efter teknikbutiker that is, så jag stannade inte många sekunder därinne. Men: hur fin är inte den där yogamattan? För att vara en yogamatta alltså. Finare färg hade jag nog inte kunnat hitta :)



Helg!

Nu är jag hemkommen från universitetet för sista gången den här veckan - nu tar jag helg!

 

I morse vaknade jag av att Johns alarm ringde. Mitt alarm hade alltså inte ringt, och när jag kollade på den stod det "laddningsfel" på skärmen. Så idag försov jag mig alltså för tredje gången i mitt liv. Jag har aldrig greppat varför folk försover sig så ofta. Det är klart att man kan glömma att ställa klockan, eller stänga av den i sömnen (vilket jag måste gjort de två andra gångerna jag försovit mig - jag både dubbelkollar och trippelkollar att jag ställt den varje kväll, så det kan inte bero på att jag glömt bort det), men att göra det var och varannan dag som vissa påstår att de gör, det låter konstigt tycker jag. Och är det sant tycker jag man borde investera i fler väckarklockor så att man definitivt vaknar de dagar då man behöver vakna vid en viss tid.

 

Imorgon fyller John år, så jag tänkte åka in till stan lite senare och köpa en present till honom. Men först ska det ätas lunch i form av grönsakslasagne. Hej så länge!

 


Flarnbagerskan

Idag var jag på juridikföreläsning mellan tio och tolv, och sedan dess har jag inte gjort mycket alls. Det här har varit en sådan där grå, trist dag, då de flesta saker känns rätt tuffa att ta sig an. Men mitt halvtaskiga humör blev bättre framåt kvällen, så jag gjorde rent och fint i köket och sedan slängde jag ihop ett gäng havreflarn. Och så åt jag fyra av dem så fort de hade svalnat. Jag har med andra ord försatt mig i sötchock och känner att jag måste få i mig något salt illa kvickt... Att man aldrig lär sig.

 

Nu blir det duschen nästa för min del. Godnatt på er!

 

Schysst flarn va?

Hey Vain!

Jag smet in till stan igen efter seminariet. Jag strosade runt, kollade på smycken inne på Glitter länge och väl men hittade inget jag verkligen kände för. Så vad gjorde jag? Jo, jag köpte ett nagellack istället. Jag resonerade som så, att investerar jag i en utav världens högst ansedda gröna ögonskuggor (true story) får jag minsann matcha den med ett underbart vackert grönt nagellack. O ja, logiken flödar! Jag är väldigt idérik när det kommer till shoppingursäkter, inte sant?

 

Efter det fick Yta snällt gå åt sidan och släppa förbi Djup. Jag satte mig nämligen inne på Espresso House och pluggade. Just det - jag pluggade tidigare än i sista minuten. Det händer minsann inte ofta! What can I say? I'm a last minute kind of girl... Såhär ligger det till. Jag ska lämna in ett PM inom tio dagar, och detta PM ska innehålla mina tankar kring presentationen jag nyss höll. Och jag ska försöka få det avklarat innan det blir på tok för sent, det vore skönt som omväxling ;)

 


Färgen heter 'Glow Up Already!'


Da presentation

Idag stod presentation på schemat. Jag mötte gruppen i ett grupprum klockan elva och så finslipade vi vår presentation lite grann innan det var dags att hålla den inför publik. Det märks att det var killarna som var ansvariga för PowerPoint:en - jag hade inte kunnat motstå att göra den färgglad och fin, hehe... plus att jag inte direkt är något proffs på att fatta mig kort. Stödord har jag aldrig lyckats med, det brukar snarare bli stödstycken.

 

Presentationen gick förresten bara bra. Juridikläraren är hur schysst som helst, så stämningen på seminariet var avslappnad och bra vilket ju är skönt när man är nybörjare i ämnet. Och så fick jag med mig minneskortet med inspelningen på hem. Det kändes inte speciellt farligt att bli filmad, men att se och höra sig själv inspelad är alltid lika skumt! Jag försökte maila filmen hem till mor och far, men den var för stor (ja, det kunde jag ha listat ut i förväg, men det gjorde jag inte), så jag får väl spara den tills vidare :)

 

Jag och två av mina gruppmedlemmar


Äntligen feberfri

Yup, febern har precis lämnat mig och det var verkligen på tiden! Det blev bara värre efter att jag skrev förrförra inlägget här. För tre nätter sedan var det så illa att jag inte visste vad jag skulle ta mig till; jag frös så mycket att det gjorde ont, kallsvettades och kunde för allt i världen inte sova. Tur att John var här och tog hand om mig.

Så... den här dagen då? Den har faktiskt varit hyfsat bra, trots att jag sov mindre än fyra timmar i natt. Vid nio mötte jag gruppen på universitetet och arbetade med dem i några timmar. Vi ska presentera vårt arbete imorgon, och presentationerna ska filmas. That's right, med filmkamera! Sedan ska man kolla på sig själv och kommentera sitt framförande skriftligt. Oh, the joy! Jag håller tummarna för att det går som det ska.

Efter skolan tog jag bussen in till stan dit jag åkte för att kolla efter bastoppar och ear cuffs. Jag köpte ett långt svart linne och en grön tröja på H&M, och sedan gick jag till Glitter i jakt på ear cuffs, men de hade inga kvar. Är det inte typiskt att när något är omodernt kan man inte köpa det för att ingen säljer det, och när det väl blivit populärt kan man inte köpa det för att det är slutsålt överallt. Oh well, jag överlever nog ;)

Lite kalorier skulle inte sitta fel just nu, så jag ska gå och stoppa in en pizza i ugnen. Godnatt!

Mildew

Just nu är jag väldigt inne på grönt. Den här skönheten från Urban Decay beställde jag från asos.com förra veckan och idag kom den äntligen. Färgen heter Mildew och är så fin, så fin :)

 


Trötthet, tigermuffins och tävlingsvinst

Jag är fortfarande trött och hängig, och det enda produktiva jag gjort idag är att baka tigermuffins. Jag har alltså inte mycket att berätta. Men en kul sak har ju faktiskt hänt, nu när jag tänker efter: jag fick mail om att jag vunnit en månads gratis Spotify Premium i en Ramlösa-tävling jag deltog i för ett tag sedan. Jag hade helt glömt bort att jag var med och tävlade, så det kom som en överraskning! Jag har aldrig testat Spotify Premium... is it any good?

 

 


Slapplördag II

Det blev filmkväll med John, Kristian och Christer ikväll. Vi hann med både 127 Hours och You Kill me. Båda filmerna var, oväntat nog, riktigt bra. Ja, alltså inte Forrest-Gump-eller-Trainspotting-bra, men definitivt sevärda.

Nu tänkte jag sätta mig i sängen och läsa något läsvärt. Jag har fortfarande inte läst ut The Long Hard Road Out of Hell, vilket är sanslöst med tanke på hur bra jag tycker den är! Jag bryr mig förresten inte alls om ifall den är sanningsenlig eller inte. Jag läser den snarare för att jag hade hört att den är bra än för att det är Marilyn Mansons självbiografi, och i underhållningssyfte är den briljant. Men läser man den för att få reda på sanningen om Marilyn Manson tror jag den bör tas med en nypa salt. Fast vem vet? People are often weirder than you'd like to think...

 


Slapplördag

Jag är fortfarande sjuk, så jag tar det lugnt idag med. Riktigt lugnt. Jag steg upp vid två och John låg kvar i sängen ytterligare en timme... snacka om att vara slöa!

Jag har, som vanligt, suttit och kollat på en massa skönhetsvideos på youtube. Jag har nyss börjat utforska det området, och det är helt galet hur mycket det finns att se. Främst är det allthatglitters21 och juicystar07 jag följer. Trenden verkar inte riktigt ha nått Sverige, men damn vad stora sådana makeup gurus är i USA! Tydligen ska systrarna jag följer, dvs Elle och Blair, få $250 för varje video där de enbart använder produkter av ett visst märke, alternativt $100 då de nämner en produkt samt länkar till företagets websida. Plus att de får hur mycket saker som helst skickade till sig alldeles gratis... den som ändå fick det...

 

Själv har jag lekt med smink från e.l.f., Mist Stockholm och Helena Rubinstein idag

Mina nya älsklingar

Jag har dessvärre dragit på mig en rejäl fökylning och gör därför nästintill ingenting med min tid. Men idag lämnade jag faktiskt huset en liten stund och gick tvärs över gatan, till Ryd Centrum, för att hämta ett paket på posten. Paketet innehåll fyra underbara sjalar, två till mig och två till mamma. De på bilderna nedan är mina, och de är så fina att jag håller på att smälla av! I love them...



 

Vi har letat efter sådana i något års tid nu, men det var först förra veckan som jag hittade några. Nu kommer de säkert ploppa upp i var och varannan butik bara för det... Det vore ju alltför trevligt om man fick vara (någorlunda) ensam om något ;)


Quick recap

So... julen kom och gick, och likaså gjorde nyår. Och eftersom jag inte har något bättre för mig tänkte jag att jag kunde slänga in några bilder här på bloggen.

1. Jag firade för en gångs skull jul iklädd en väldigt julig klänning
2. Jag försökte sprida julglädje. (Oklart om bror min tog till sig budskapet...)

Hasse ser måttligt road ut, men hade faktiskt väldigt roligt bland alla julklappar :)

Och så kom nyårsafton. Varken kameran eller John ville samarbeta med mig, men några bilder fick vi ändå till:


Jag och min fullt normale man, haha!

Förra året var jag och John hemma hos hans föräldrar i Vetlanda på nyårsafton, så i år firade vi hos mina föräldrar i Vaggeryd. Vi åt gott, såg Inception och kollade på fyrverkerier. Det var en riktigt mysig kväll ♥

2010 var inte min cup of tea, om man säger så, så jag har bestämt mig för att försöka göra 2011 till ett betydligt bättre år! Jag återkommer om ett år med resultatet...

RSS 2.0